Digitális marketing

Mi az Ajándékvarázsló?

Az ajándékvarázsló Magyarország egyetlen, ajándékba adható termékekre specializálódott, online termékajánló rendszere!

Közel 200 webshop ajándékba adható termékeit gyűjti össze, és teszi személyre szabottá.

Használata egyszerű: Egyszerűen csak válassz a lehetőségek közül, hogy kinek, milyen alkalomra szeretnél ajándékot adni, vagy írd be a szerinted megfelelő szavakat a keresőmezőbe, és szűkítsd a találati listát!

Miért jó a vásárlóknak?

Éves szinten 10-12 alkalommal vásárolunk ajándékozási célzattal. Felmérések szerint akár 4-szer, 5-ször több időt töltünk az ajándék ötlet kitalálásával, mint effektív magával a vásárlással. A tanácstalanság miatt az ajándék kiválasztását az utolsó pillanatig halogatjuk.

Az ajandek.varazslo.hu portál a legjobb ajándék kiválasztásában nyújt segítséget egy ötlettel akkor is találkozol, ha pont most nem jutott volna eszedbe.

A portálon szofisztikált szűrésekkel, gyorsan és könnyen találnak a látogatók ajándékot.

Miért jó az online kereskedőknek?

Az új vevők szerzésében sok online lehetőség közül választhat egy weboldal üzemeltetője.

Mi azokat az előminősített, új vevőket tudjuk szállítani, akik "ajándékozási kényszer"-ben vannak.

Az ajándékozásnak "határideje" van, és az utolsó pillanatra hagyott vásárlásban a vevők nagyvonalúbban költenek.

Minden weboldal termékeit rendszerünk ellátja a megfelelő paraméterekkel, címkékkel, így azok csak akkor jelennek meg, ha valaki az adott témában keres ajándékot. Viszont így olyankor is találkozik egy webshop kínálatával egy látogató, ha az ötlet másképp nem jutott volna eszébe.

A weboldal üzemeltetője hasznos statisztikákat kap, amit marketingjéhez is felhasználhat.

Mi a szakmai kihívás a fejlesztőknek?

Olyan új és egyedülálló technikai megoldások megvalósítására nyílik lehetőségünk, amik tényleg izgalmassá teszik a mindennapi munkánkat. A fejlesztési feladatokon túl, kutatási és tervezési feladatokban is aktívan részt veszünk, így együtt alakíthatjuk olyanná a megálmodott Varázsló világot, amely tényleg hasznos lesz az emberek számára. Szeretnénk új trendet teremteni az internetes ajándék és termékkeresés vonatkozásában. Egyszerűen ebből nem lehet kimaradni!

Mit nyújt az oldal?

Ha röviden kell megfogalmazni, akkor vásárlást generál. Az ügyfél oldalára (webáruházára) olyan látogatók érkeznek a portálról, akiknek ott és akkor van igénye ajándék vásárlására, és a találati listából sok más termék közül a számára legmegfelelőbbet választotta. Ez a mai marketing eszközök között egy rendkívül hatékony újdonság a webáruházat üzemeltető vállalkozók számára. Költség oldalról nézve, minimális ráfordítással tud bevételt generálni.

Miért más, mint a többi oldal?

Jelenleg nem létezik Magyarországon olyan portál, ahol kifejezetten ajándékozási célból történő vásárláshoz nyújt segítséget a látogatónak: tematikus szűrés végeredményeként megfelelő terméket vásárolhasson. (A vásárlás NEM az ajandek.varazslo.hu oldalon történik, minden estben az ügyfél weboldalára (webáruház) közvetíti a látogatót.)

Az árösszehasonlító oldalakon, mint az Árukereső vagy az Árgép, termékcsoportokra és további alcsoportokra lehet szűrni, és a találati rendezés ár alapján történik. Ezeket az oldalakat jellemzően akkor használják a látogatók, amikor már megvan a konkrét ötlet és meg szeretnék vizsgálni az árbeli különbségeket. Azaz ezek az oldalak sem oldják meg azt az alapvető problémát, hogy ajándék ötletet adjon a tanácstalan vásárló számára.

Ha a Google keresőben az „ajándék ötletek” szóra keresünk, akkor önálló webáruházakat találunk, akik a saját termékeiket kínálják. Viszont ezeken az oldalakon sincs olyan komplex szűrő algoritmus, mely az Ajándékvarázsló oldalon megtalálható. További probléma, hogy ezek a webáruházak relatív szűk termékfajtákat kínálnak. Hiszen nem csak klasszikus ajándéktárgyat veszünk meglepetés gyanánt, hanem műszaki cikkeket, használati eszközöket stb.

Az Ajándékvarázsló éppen onnan közelítette meg a szűrő kidolgozását, hogy nem kifejezetten a termékre vonatkozó tulajdonságokat lehet beállítani, hanem éppen ellenkezőleg az ajándékot kapó tulajdonságaira koncentrál. Mint pl. életkor, nem, alkalom, érdeklődési kör stb. Továbbá nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a rendszerbe kerülő termékeket egyedileg címkézik, így biztosan olyan termékek jelennek meg a találati listában, melyek maximálisan passzolnak az elképzelésekhez és elvárásokhoz. Ebben van a portálnak az igazi ereje.