Magunkról

Fő specialitásunk tűzijátékok szervezése, tervezése és lebonyolítása. Büszkék vagyunk az augusztus 20-i tűzijátékokra, és számos neves, külföldi előadó koncertjének pirotechnikai támogatására.

Értékeink

A Nuvu Kft. neve nemzetközileg elismert a tűzijáték-szolgáltatási piacon, melyet elsősorban annak köszönhetünk, hogy mindig ragaszkodunk értékeinkhez.

Céljaink

Sikereink hajtanak minket előre, rengeteg tervünk van a jövőre nézve, hogy tovább emeljük a hazai és a nemzetközi tűzijáték-művészet színvonalát.

Referenciáink

Munkatársaink több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, jelentős mennyiségű referencia munkával a hátuk mögött, melyek kivétel nélkül megrendelőink megelégedésére szolgáltak.

Hisszük, hogy a pirotechnika is egy alkalmazott művészi forma, és mindent megteszünk azért, hogy ezt minél magasabb szintre emeljük: az ország legszínvonalasabb pirotechnikai képzését nyújtjuk, részt veszünk a hazai és nemzetközi konferenciákon, versenyeken, és szakmai segítséget nyújtunk a jogszabályok megalkotása során is.

Rólunk mondták

BORCSIK ATTILA IZIL DJ/RÁDIÓS SZERKESZTŐ

…az igazán grandiózus élmények mindig a Nuvu eseményein érnek.

A Nuvu megbízásai kivétel nélkül élményszámba mennek nálam! Ugyan rengeteg helyről kapok felkérést, ezernyi területen végzek zenei szerkesztést, de az igazán grandiózus élmények mindig a Nuvu eseményein érnek. A monumentális műsorok terjedelmüknél és felépítésüknél fogva szerteágazóbb zenei szerkesztést is igényelnek: legtöbbször hónapokat töltök el a zenék felkutatásával, kiválogatásával és egymáshoz rendezésével. De a befektetett munka mennyisége eltörpül, látva és hallva a minden esetben lehengerlő végeredményt!

AGÓCS SÁNDOR
HELLDIVER, ZENEKARVEZETŐ 

Nagy örömmel fogadtuk, Tóth Ferenc úr a Nuvu Kft. ügyvezetőjének felkérését, hogy készítsük el „A piros, a fehér és a zöld” című dalunk angol verzióját. Tájékoztatott minket, hogy cégük meghívást kapott a világ legrangosabb nemzetközi tűzijáték versenyére Montrealba, ahol Ők fogják képviselni Magyarországot és szívesen felhasználnák szerzeményünket műsoruk, koreográfiájuk részeként, mint önálló betétdalt.

Nagyon jó volt a közös munka. Ezúton is köszönjük a felkérést és további sok sikert kívánunk a Nuvu Kft. teljes csapatának. Reméljük, hogy lesz még alkalmunk együtt dolgozni és közösen újra megvalalósíthatunk sok-sok sikeres projektet. „Összetartozunk mint az ég és a föld. Mint a három szín: A piros, a fehér és a zöld” 

L.LAKI LÁSZLÓ
SPARTY-CINETRIP

Gyönyörű, zenére komponált tűzijátékot láthattunk.

Bebizonyosodott, hogy parti környezetben, elektronikus tánczenére is lehet látványos, koreografált tűzijátékot komponálni úgy, hogy a robbanások együtt élnek a ritmussal. Nagyon várom a következő alkalmat!

Szarka Tamás
Ghymes együttes

Felemelő felkérést kaptam 2018-ban az augusztus 20.- ai budapesti tűzijáték zenéjének megírására. Különleges munka ez egy zeneszerzőnek, a körülményeket figyelembevéve. A pirotechnika és a zene nyilvánvalóan kell hogy harmonizáljon.

A NUVU kft-vel kifejezetten gördülékeny és a kölcsönösségen alapuló nyugodt munka folyt végig.
Örülök, hogy ezúton is kifejezhetem elégedettségemet. 

Magyar állami operaház

Köszönjük szépen a tűzijáték szolgáltatásotokat. Mindennel (installálás – pirotechnika – levonulás) meg voltunk elégedve, csodásan mutatott a ’produkció’! 😊

rs bútor

Köszönjük a Nuvu Kft közreműködését, amely hozzájárult a méltó színvonalú 30. jubileumi ünneplésünkhöz. 

Az egész látványos attrakcióval elkápráztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt, folyamatosan fenntartva a figyelmet, mely emelte a rendezvény fényét. 

Grand final fireworks

Szeretném megköszönni a Budapesten eltöltött csodálatos napokat! 

Ön és csapata vendégszeretőek, professzionálisak és igazán barátságosak.
Megnyugtattatok, és hozzájárultatok ennek az eseménynek a sikeréhez. 

Minden jót kívánok a jövőbeli tűzijátékokhoz!
Nagyon szép emlékeket fogok őrizni Budapestről! 

Remélem hamarosan ismét találkozunk!

LaFam felvonulás
Bábszínház

Nagyon köszönjük mi is az Önök munkáját, nagyon jól sikerült a felvonulás!

Csapatunk

TÓTH FERENC
Ügyvezető

1989 óta foglalkozik pirotechnikával, 1998 óta oktatja is. Az első magyar sikeres pirotechnikai magánvállalkozás alapítója és vezetője. Az első hazai importőr cég ügyvezetője közvetlen kínai gyári kapcsolatokkal. A Magyar Pirotechnikai Társaság társalapítója és 10 éven keresztül elnökségi tagja. A pirotechnika biztonságos alkalmazásának élharcosa, több technikai-biztonsági újítás bevezetője, pirotechnikai fejlesztője. Érdemben előmozdította és hozzájárult a polgári pirotechnikai tevékenység magyarországi jogi újraszabályozásához, a szabad, de kulturált felhasználás szorgalmazója.

Tőtős FERENC
műszaki vezető

1993 óta gyakorló pirotechnikus.

1997-ben szerzett ADR oktatási bizonyítványt.
1994 óta műszaki vezető, a tűzijátékok, filmes és színpadi pirotechnikai tevékenységek biztonságáért felel, a tevékenység vezetője, a veszélyhelyzetek szakértője.
Az augusztus 20-i budapesti tűzijátékok látványtervezője és több alkalommal felelős pirotechnikusa.
2004-től az OKJ-s pirotechnikus vizsgákon kijelölt vizsgaelnök.
2013 óta bejegyzett Veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó.

Image Description

Kovács Zoltán

Üzemeltetési és logisztikai vezető
Projektvezető

Én vezetem a Nuvu Kft. legnagyobb pirotechnikai munkáit, és biztosítom tűzijátékokhoz szükséges stabil technikai, logisztikai hátteret a raktározástól, eszközök beszerzésén és koordinálásán át a karbantartásig. 1998 óta vagyok pirotechnikus, ennyi idő után azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy ez nem csupán a szakmám, hanem az életem is.


 
Image Description

Tóthné Seres Anikó

Marketing vezető


Alapvetően a cég marketing tevékenységéért felelek, ám mivel 1994 óta pirotechnikus is vagyok, így szívesen vetem bele magam a látványtervezésbe és más, kreatív munkafolyamatokba is.


 
Image Description

Csényi Zoltán

Kül- és belkereskedelmi vezető
Hatósági Referens

Jelenleg a Nuvu Kft. belföldi nagy kereskedelmi és külföldi importtevékenységét koordinálom. 2002 óta dolgozom a pirotechnikai szakmában, 2013 óta irányítom és szervezem a pirotechnikus képzésünket, illetve a jogi ismereteket oktatom is.


 
Image Description

Fejes-Ráduly Adrienn

Gazdasági asszisztens


 
Image Description

Kosár Anikó

Marketing referens


 
Image Description

Kotasz Gergő

Értékesítő
Pirotechnikus


 
Image Description

Pongrácz-Marosi Ildikó

Projektfelelős


 
Image Description

Kaszás Tamás

Pirotechnikus


 
Image Description

Kutiné Kántor Gyöngyi

Raktárvezető


 
Image Description

Kotaszné Mező Anikó

Tűzvédelmi koordinátor


 
Image Description

Kövér Zolt

Tűzvédelmi karbantartó
Pirotechnikus


 
Image Description

Váczi Máté

Tűzvédelmi karbantartó
Pirotechnikus


 

Értékeink

Nevünk jelentése -New View-, kötelez minket a folyamatos megújulásra és a fenntartható fejlődés biztosítására. Arra törekszünk, hogy vevőink ezt a nevet a minőséggel és az innovációval azonosítsák.

CSÚCSTECHNOLÓGIA

A minőség és a biztonság kéz a kézben járnak: pirotechnikai berendezéseink a legújabb, nemzetközi szabvánnyal rendelkező eszközök, melyekben a digitálisan titkosított jeltovábbítástól az azonnal leállítható biztonsági zónák kialakításáig számtalan funkció szolgálja hibamentes működést. Rádióvezérelt, szabotázsvédett, víz- és tűzálló, digitális vezérlőberendezéseket, üvegszálerősítésű kivetőcsöveket és éghetetlen robbanásbiztos kalodarendszereket használunk. Rendszerünket a kiépítése során védetté tesszük mind az emberi, gondatlanságból elkövetett hibákkal szemben, mind a szándékos szabotázsakciók ellen – ez elengedhetetlen a több százezres nézőközönséget vonzó események kivitelezéséhez.

SAJÁT PIROTECHNIKAI BÁZIS

Ahhoz, hogy mindig a legjobb minőségű alapanyagokkal és eszközökkel dolgozhassunk, saját pirotechnikai bázist építünk ki az egykori Peremartoni Vegyipari Vállalat robbanóanyagipari területén. A több mint 32 hektáros telken raktárakat, gyártóépületeket, koordinációs területeket alakítunk ki, ahol gyakorlatilag bármekkora pirotechnikai munka előkészületeit el tudjuk végezni saját szakembereink segítségével, így a minőség garantált.

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

Tagjai vagyunk az International Symposium on Fireworks Society-nek, a nemzetközi szervezetnek, melyek összefogja a legkorszerűbb pirotechnikai anyagok globális fejlesztőit, az egyetemi kutatásokat, a speciális szoftverek tervezőit – de az olimpiai tüzet meggyújtó fáklya fejlesztése is ide kapcsolható. Minden évben részt veszünk a rendezvényükön, a legnívósabb szakmai konferencián.

A SZAKMAI TUDÁS TOVÁBBADÁSA

Fontos számunkra a pirotechnikai szakma elismertsége és a minőség is, ezért évente több alkalommal szervezünk hivatalos képesítést adó pirotechnikus tanfolyamokat. Minden hallgatót olyan odafigyeléssel oktatunk, mintha csak saját munkatársainkat képeznénk ki.

Céljaink

Sikereink hajtanak minket előre, rengeteg tervünk van a jövőre nézve, hogy tovább emeljük a hazai és a nemzetközi tűzijáték-művészet színvonalát. Célkitűzésünk, hogy a komplex látványszolgáltatással vehessünk részt a jövőben a legnagyobb hírű eseményeken: Moszkvában, Cannes-ban, Dubaiban, Danang-ban, Hong-Kong-ban…

SAJÁT TŰZIJÁTÉKGYÁR ALAPÍTÁSA

A Peremartoni Vegyipari Vállalat 32 hektáros robbanóanyagipari területén fogunk kialakítani egy saját gyártelepet raktárakkal, gyártóépületekkel, koordinációs területekkel, hogy bármilyen pirotechnikai munka előkészületeit el tudjuk végezni saját alapanyagokból, saját szakembereinkkel. Így tudjuk majd a jövőben biztosítani a kiváló minőségű tűzijátékokat, függetlenedni a beszállítóktól, és más külső körülményektől.

Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően az elkövetkező években olyan lehetőség előtt állunk, amikor beindíthatjuk régóta tervezett, további üzletágainkat a

• pirotechnikai gyártás
• veszélyesáru raktározás
• tűzvédelem
• csepegésmentes paraffinfáklya gyártás területein is. 

 Ez az álmunk már a kivitelezési fázisba lépett, a birtokunkba került a terület, és hasonlóan elhivatott partnereket keresünk hozzá, akivel együtt valóra válthatjuk!

TŰZIJÁTÉK versenyek és FESZTIVÁLok

Folyamatosan jelentkezünk a világ különböző tájain tartandó tűzijáték fesztiválokra és versenyekre. 2020-ban jelöltek minket egy nagy esemény versenyzőjeként, melyet 2021-re, majd 2022-re halasztottak.

KÖRNYEZETVÉDELEM

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az általunk felhasznált alapanyagok igazán „zöldek” legyenek, többek között füstmentes termékeket és más, környezetkímélő eszközöket fejlesztünk.

SZAKMAI TÁMOGATÁS JOGALKOTÁSBAN

Folyamatosan együttműködünk az illetékesekkel, és szakmai tudásunkkal, tapasztalatainkkal segítünk abban, hogy a pirotechnikai eszközök és tűzijátékok szabályozása során olyan törvények szülessenek, amik megfelelnek a legszigorúbb szakmai követelményeknek is.

Referenciáink

Munkatársaink több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, jelentős mennyiségű referencia munkával a hátuk mögött, melyek kivétel nélkül megrendelőink megelégedésére szolgáltak.
Szakembereink nemcsak a pirotechnikai munkák kivitelezésében mértékadó szaktekintélyek, de az OKJ-s pirotechnikus képzés és vizsgáztatás területén is a legjelentősebb szerepet töltik be Magyarországon, úgy a minőség tekintetében, mint a vizsgáztatott és végzett hallgatók számában.

LEGÚJABB MEGMÉRETTETÉSÜNK - COMPIÉGNE 2023

2023. Szeptember 30-án, Compiegne-ben vettünk részt a Les Masters de Feu tűzijáték versenyen. Csodálatos volt részt venni ezen a megmérettetésen, fantasztikus volt a szervezés és a helyszín.

SZENT ISTVÁN NAPI GRANDIÓZUS TŰZIJÁTÉK 2023

Az egyedülálló látvány megalkotását a montreali tűzijáték-világversenyen díjazott Seres Anikónak köszönhetjük, aki a művészeti vezetővel szorosan együttműködve hozta létre a közel 30 perces show-t.

A 65 pontont, 7 bárkát és 2 hidat közel 60 pirotechnikus és további 100 hajós és technikai személyzet installálta.

A Nuvu Kft. tevékenységét óriási sajtófigyelem kísérte: Kotasz Gergő a Nuvu Kft. sajtóreferense folyamatosan tájékoztatta a médiát és az érdeklődőket a telepítések helyszínéről, Tóth Ferenc ügyvezető igazgatóval pedig, Winkler Róbert és Sebestyén Balázs beszélgetett.

A tűzijáték minden évben rengeteg dicsérő szót kap. Ebben az évben a gratulációk Vietnámból, Kínából, Kanadából és Európa számos országából érkeztek a NUVU-hoz. Csúcsot döntött a tűzijáték televíziós közvetítésének nézettsége is. Élőben több százezren tekintették meg a Duna-parton a csillaghullást. 

UEFA European League – Budapest 2023

A 2023-as UEFA Európa-liga döntő mérkőzését 2023. május 31-n rendezték meg hazánkban, a budapesti Puskás Ferenc Arénában.

Az összecsapáson a Sevilla FC és az AS Roma legjobb focistái rúgtak labdába. Az eseményt óriási médiaérdeklődés kísérte, így hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a Grand Final eredményhirdetésén cégünk biztosíthatta a pirotechnikai szolgáltatásokat, hogy lánggépekkel és konfettiágyúkkal színesítettük a show-t.

Rendhagyó időpontban rendhagyó és páratlan látvány2022. augusztus 27-n a hagyományoktól ugyan eltérő időpontban, de sikeresen lezajlott Európa legnagyobb tűzijátéka Szent István Nap alkalmából. Az idei „Tűz és fények játéka” showt 4,5 km hosszan, 7 bárkáról, 60 pontonról és két hídról lőttük, kb. 40000 pirotechnikai termék felhasználásával, közel 150 munkatársunk 6 hónapos felkészülés alatt valósította meg. A végeredmény ámulatba ejtő volt.


Nagyot durrant a magyar tűzijáték Kanadában

Ezüstérmet kapott a magyar produkció a 36. alkalommal megrendezett Nemzetközi Tűzijáték Versenyen Montreálban, megelőzve többek között a kanadai, olasz, horvát csapatot is.

„Gyönyörű volt! Rengeteg speciális effekt volt felvonultatva a legjobb minőségűekből és a zene is tökéletes volt. (…) Csak gratulálni tudok a csodálatos műsorhoz, minden elismerésem!” (Szlávik Marcell) 

„Én Montrealban élek. Ma, augusztus 7-en tudtuk meg, hogy (…) a második helyezett a Magyar NUVU Kft lett. Jó érzés volt látni és hallani, hogy a nagyszámú közönség közbetapsolt, illetve WOW elismerő felkiáltásokat lehetett hallani mindenhonnan. Másnap az egész város a magyar tűzijátékról, es azt kísérő zenéről beszélt elismerően. Az óvodás unokáim meg büszkén mondták az óvodában, hogy ők bizony magyarok, még akkor is, ha már a szüleik is itt születtek.” (Simon Péter) 

- így írtak a magyar tűzijátékról azok, akiknek volt szerencséjük a helyszínen, élőben megnézni. A minden évben megrendezett l’International des Feux Loto-Québec, más néven a Monterali Tűzijáték Fesztiválon idén 6 ország vett részt, Mexikó, Magyarország, Kanada, Olaszország, Horvátország és Anglia. A 32 perces magyar műsor fenséges látványt nyújtott, többen is beszámoltak arról, milyen felemelő érzés volt a Szent Lőrinc folyó felett hallgatni a „Tavaszi szél vizet áraszt” zeneszámot, és mennyire büszkék voltak a show-ra. A műsor központi eleme a magyar zene, illetve a magyar zeneszerzők hatása volt a világ zenei kultúrájára a sámánzenéktől kezdve a népdalokon, Kodály és Liszt művein át a mai magyar és kanadai popzenére. 

A győztes az angol Pyrotex Fireworx lett, az ezüstöt a magyar Nuvu Kft. hozta el, a bronzérem pedig a kanadai Feux d’artifice Orion csapaté.  

Legújabb díjunk – Szakmai Különdíj Courchevel 2022

Közel 20 éve megrendezésre kerülő versenyen hazánkból egyedüli meghívottként és indulóként részt vettünk a „Festival International d'Art Pyrotechnique 2022” show-n, 2022. február 24-n, Franciaországban, Courchevel-ben. 

A helyszíni adottságoknak köszönhetően hófedte lankákról lőttük tűzijátékunkat. Közel 3 hónapig tartó felkészülésünk után a szakmai zsűri különdíját szereztük meg a fesztiválon.

Külföldi referenciák

A NUVU Kft. munkái a világ minden táján ismertek és elismertek, a Symposium on Fireworks konferencián referenciafilmünket pozitív példaként emelték ki.

MACEDÓNIA, SZKOPJE

Cégünk munkatársai évekig kivitelezték a Macedón állami tűzijátékot.

BOSZNIA-HERCEGOVINA, SARAJEVO

Az ott állomásozó amerikai IFOR katonák július 4-i ünnepségét koronáztuk meg tűzijátékkal.


Pirotechnikus képzés referenciáink

SZAKÁCS GYÖRGY - nemzeti színház

Munkahelyemen, a Nemzeti Színházban láttam, szükség lenne állandó pirotechnikusra, így jelentkeztem a Nuvu Kft. pirotechnikus képző tanfolyamára, ahol 2015-ben szereztem meg a pirotechnikus terméküzemeltető és raktárkezelő szakképesítéseket.

A szakképesítés megszerzését követően azonnal élesben, színpadi előadásokban kellett hasznosítanom a tanfolyamon tanultakat. A színházi munka a pirotechnika egyik legérdekesebb változata, mert minden feladat egyedi, mindig valami különlegeset, újat kell létrehozni, ami nagy kreativitást igényel. A tanfolyamon tanultak azonban olyan szakmai alapot nyújtottak, ami alapján nincs lehetetlen feladat a számomra, és azokat mindig a legnagyobb biztonságra törekedve hajtom végre úgy, ahogy azt tanáraim oktatták.

Köszönettel tartozom pirotechnikus oktatóimnak, és mindazoknak szívből ajánlom a Nuvu Kft. tanfolyamait, akik ezt a különleges hivatást szeretnék gyakorolni!

Steiner Scenics Armourers SFX Kft.

A pirotechnikusi képesítésemet 2004-ben szereztem a nálatok szervezett tanfolyamon, ahol oktatóként Tóth Ferenc és Tőtős Ferenc is ott volt.

Régi filmgyártási emberként mindkettőjüket, illetve leginkább szakmai munkásságukat már korábbról is ismertem. A korábbi jó tapasztalatoknak megfelelően a tanfolyam során is érthetően, szakmailag rendezetten, logikusan oktattak, ami a sikeres tanfolyam vizsga érdekében, és főképp a megszerzett ismeretek hasznosításával kapcsolatban nagyon lényeges.


BURKA VIKTOR - LIGHTS OFF

Mindig is imádtam a bulit!

Már különféle egyedi látványokkal turbózott koncerteket szerveztünk, amikor láttam, mese nincs, meg kell szerezni a pirotechnikus szakképesítést.

Leskovics Pirotechnika Kft.

Pirotechnikai végzettségemet eredetileg 1993-ban szereztem, melyet Tóth Ferenc cége szervezett és a munkaügyi központ támogatott.

A rendszerváltás után nagy volt a munkanélküliség és nagyon örültünk a lehetőségnek, mivel akkor már három gyereket neveltünk. Tóth Ferenc a vizsga után gyakorlati oktatásokat tartott, hogy rutint szerezzünk a tűzijátékok tervezésében és kivitelezésében.

Az eltelt 24 év alatt bármilyen szakmai kérdéssel fordulhattam hozzá.

Pyro-1 Kft.

A rendszerváltást követően az elsők között szereztem pirotechnikus szakképesítést még 1992-ben.

Az első időszakban mint egyéni vállalkozó dolgoztam a tűzijáték szakmában, 2001-ben alapítottam cégemet, a Pyro-1 Kft-t, hogy az évről évre egyre több szolgáltatást el tudjam vállalni.

Minden munkatársamat Tóth Ferenc oktatta a pirotechnikus szakmára, eleddig 150 főt!

AD ASTRA PIROTECHNIKA KFT.

Leskovics János vagyok az Ad Astra Pirotechnika Kft. ügyvezetője. Pirotechnikus I. végzettségemet még 1995-ben szereztem meg. A tanfolyam során Tóth Ferenc és Tőtős Ferenc részt vettek az oktatásomban.

Mivel akkoriban még kettő részből állt a képzés, a Pirotechnikus II-es végzettségemhez szükséges egy év szakmai gyakorlati képzésben szintén sokat segítettek számomra.

Média megjelenések

Céges hírek

Budapest, Augusztus 20. hírek

Szilveszteri tűzijáték hírek
Cookie-kat használunk
Cookie preferenciák
Az alábbiakban információkat talál arról, hogy milyen célokra használjuk mi és partnereink a cookie -kat és dolgozzuk fel az adatokat. Ön módosíthatja a feldolgozással kapcsolatos preferenciáit, és/vagy megtekintheti a részleteket partnereink webhelyein.
Analitikus cookie-k Összes kikapcsolása
Funkcionális cookie-k
Egyéb cookie-k
Az Összes elfogadása gombra kattintva elfogadja a hozzájárulást. Tudjon meg többet a cookie irányelveinkről.
Preferenciák változtatása Összes elfogadása
Cookies